<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=555857&amp;fmt=gif">

Programma

Wil je meer weten over onze visie op Full-stack testing en mee discussiëren over de nieuwe wereld van de tester, of weten hoe de automatiseringstool JOSF jou kan helpen om testen te automatiseren? Of heb je al een aantal jaren ervaring met testautomatisering en het gebruik van Tosca of andere intuïtieve testtools? Kortom, we bieden een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Heb je interesse, schrijf je dan snel in via het formulier. Je kunt je voor maximaal twee workshops inschrijven. 

 

17.30 - 18.00 uur : ontvangst en eten

18.00 - 18.15 uur : plenaire kick-off

18.15 - 19.30 uur: Workshop 1

19.30 - 19.45 uur: Pauze

19.45 - 21.00 uur: Workshop 2

21.00  uur                : napraten tijdens een afsluitende borrel

Inschrijven

Je kunt kiezen uit onderstaande workshops

Maak je keuze kenbaar door in het formulier de workshops te selecteren die je graag wilt volgen.

  • Je kunt je voor maximaal twee workshop inschrijven.
  • In totaal kunnen maximaal 10 deelnemers aan één workshop deelnemen. Vol is vol.
  • Bij 30 deelnemers in totaal sluiten we de inschrijving voor deze testautomatiseringsavond.
  • Heb je interesse, schrijf je dan snel in via het formulier.

Let's automate the night away!

 

Workshop 1 Full-stack testing

De toekomst van de tester: Full-stack Testing

“Wij zoeken technische testers” is een kreet die je vaak hoort. Unit testen, API testen, wil je ook even mee kijken in onze database en oh ja, jullie bouwen toch ook test automatisering frameworks? Nog niet eens gesproken over alle verschillende tools die je daarvoor kunt gebruiken. Maar wie is dan die “technische tester” en wat moeten deze “testers” allemaal kunnen? Wij noemen deze tester een Full-stack Tester. Het is namelijk niet alleen techniek!

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop vertellen we je meer over onze visie op Full-stack testing. We discussiëren over de nieuwe wereld van de tester, maken onze eigen full-stack en bedenken hoe we het testen van een full-stack in een ideale wereld aan willen pakken. Een blik in de toekomst! Onze toekomst!

Workshop 2 JOSF

Snel jouw testen automatiseren met JOSF

Testautomatisering is HOT. Test automatisering frameworks worden aan de lopende band gebouwd en elke keer wordt het wiel opnieuw uitgevonden. Zonde van de tijd, voor sommige bedrijven niet betaalbaar en waar haal je de mensen vandaan? Dat moet makkelijker kunnen!

Bij Valori vonden we dat het tijd werd om testautomatisering op de UI voor iedereen mogelijk te maken en zo ontstond JOSF. JOSF is een intuïtieve test automatiseringstool en gebaseerd op het Seleniun framework. Je testen schijf je in Gherkin en er is geen programmeerkennis nodig! Klinkt goed toch?

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze training vertellen we je alles over JOSF en ga je zelf aan de slag met het automatiseren van een aantal testen. Neem je wel je laptop mee? Het zou fijn zijn als je JOSF al gedownload en geïnstalleerd hebt. Dan weten we zeker dat je direct aan de slag kunt! Check josf.nl!

Wil je kennis maken met JOSF en de volgende dag meteen jouw testen automatiseren? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Workshop 3 Tosca

Tosca en nu verder? Voor ervaren testautomatiseerders

De wereld verandert snel en net zo snel veranderen de testtools die op je af komen. Veel testtools maken het leven van een testautomatiseerder makkelijker, dus je hoeft niet meer te programmeren, onderhoud is makkelijker en ga zo maar door. Maar deze zogenaamde intuïtieve test tools brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Voorbeelden van dit soort tools zijn Tricentis Tosca en Valori’s testtool JOSF. Een van deze testtools is Tricentis Tosca. Binnen Valori hebben wij een club enthousiaste Tosca specialisten zich hebben gebundeld in het Chapter Tosca. Vanuit dit Chapter helpen we nieuwe gebruikers van Tosca deze tool gelijk goed  te gebruiken. Daarnaast helpen wij bestaande gebruikers om alles uit Tosca te halen en deze tool efficiënter in te zetten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop kijken wij naar de valkuilen van dit soort intuïtieve testtools en wat kun je eraan doen. Het wordt een interactieve workshop gericht op de meer ervaren testautomatiseerders die ervaring hebben met een tool als Tosca of andere intuïtieve testtools. De onderstaande vragen komen onder andere voorbij in de workshop waar we samen mee aan de slag gaan, door ervaringen uit de delen of samen oplossingen bedenken.

  • Hoe zorg je ervoor dat iedereen goed met de oplossing werkt?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik binnen mijn team tijd krijg om met de testtool aan de slag te gaan?
  • We willen steeds meer CI/CD invoeren, maar kan een tool als Tosca dat aan?

Locatie

De workshops vinden plaats op kantoor van Valori, gevestigd in
Courtyard Building (Papendorp).
 
Ons adres is:
Orteliuslaan 1000
3528 BD in Utrecht (Papendorp)
 
Klik hier voor de routebeschrijving

 

screenshot